szerző:
hvg.hu

A szegedi Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Botka László polgármesterrel szemben, erről a kormányközeli Magyar Idők számolt be szombaton. A polgármester hétfőn megjelent szerint a városi ellenzéke nem vitatkozni, hanem lejáratni akarja, ennek tulajdonítja a lépést.

Botka László polgármester a hétvégén napvilágra látott hírek alapján 10 millió forintos támogatást adott a város a női vízilabdacsapatnak, a Magyar Idők szerint azért, mert a polgármester lánya is ott játszik. Ezen felül a nyilvános vagyonnyilatkozata is szóba került, miszerint tavaly két budapesti lakást is kapott a szüleitől ajándékba – ezért a város fideszes képviselői vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene.

©

A Délmagyarországnak adott interjújában Botka karaktergyilkossági kísérletnek tekinti az ügyet, amit a Habony-féle média kezdeményezett ellene, de 20 éves politikai pályafutása alatt már látott ilyet. Az viszont felháborította, hogy a családján keresztül kezdték el támadni. Elmondása szerint lánya az ifjúsági vízilabdacsapat tagja, néhányszor már játszhatott a felnőttek között, de soha semmilyen támogatásban nem részesült a klubtól. Korábban a város fizette a vízilabdázók uszodabérlését, ám a támogatási szerződés megszűnt a Ligetfürdővel, ezért célzottan a csapatnak adtak támogatást – bár még ez sem fedezi teljes mértékben az uszodahasználatot.

A vagyonosodási vizsgálatra kitérve elmondta, hogy furcsállja a lépést, mert általában olyanokkal szemben szoktak ilyet indítani, akiknek eltitkolt vagyonuk van, azonban ő mindent feltüntetett. "A szüleim másfél budapesti lakást, egy 48 négyzetméretes lakást és egy 95 négyzetméteres lakás felét ajándékozták nekem" – nyilatkozta Botka, aki szerint a kormányközeli lap úgy akarja beállítani az esetet, mint Lázár János vagyongyarapodását, akinek gyermekének "lett hirtelen egy jelentős értékű budai ingatlana".

Botka szülei – a polgármester elmondása szerint – a 2000-es években fokozatosan költöztek Szolnokról Budapestre, eladták a vidéki lakásukat, majd a fővárosban vették a két ingatlant, amit tavaly átírtak rá. Botka apjánál súlyos betegséget diagnosztizáltak, ezért tavaly úgy döntött, hogy felosztja a családban a vagyonát, minden eshetőségre előre gondolva – számolt be a polgármester.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem mondja meg az Emmi, honnan rúgják ki a dolgozókat

Nem mondja meg az Emmi, honnan rúgják ki a dolgozókat

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécsben örömmel várják a CEU-t

A Kutyapárt a Gruevszki-ügyről: Putyint még jó lenne befogadni

A Kutyapárt a Gruevszki-ügyről: Putyint még jó lenne befogadni