szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közoktatásért felelős volt helyettes államtitkár szerint "napjaink oktatásban tananyaggal üzemeltethető bábuként kezelik a gyermekeket", félnek attól, hogy autonóm gondolkodású embereket neveljenek. De nem ez a vészes európai népességfogyás oka a KDNP-s konferencia felszólalói szerint, hanem az értékvesztettség, sőt a nemi identitás elbizonytalanodása. Bagdy Emőke azt javasolta a szülőknek, ha boldog gyereket akarnak, neveljék a biológiai nemének megfelelően.

Kereszténydemokrata családpolitikai konferenciát tartottak szerdán délután a Barankovics Alapítvány szervezésében. A felszólalók közül többen mintha kritikát is megfogalmaztak volna a kormány oktatás- és családpolitikai intézkedéseivel szemben.

Dr. Farkas Péter a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai intézettől például azt mondta, nem a gyed extra a megoldás ebben az értékvesztett Európában, hanem ha az ember visszatér az ősforráshoz. "Európa jövője a múltja, a homo christianus" – összegzett Farkas.

Dr. Gloviczki Zoltán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézményvezetője szerint "napjaink oktatásban – amely egyelőre Magyarországon tananyaggal üzemeltethető bábuként kezeli a gyermekeket – ijesztőnek tűnik a szabadságra nevelés". Ezen természetesen nem az "állati ösztönök szabadon engedését érti" – tette hozzá –, hanem hogy az iskola, az egyetem valóban autonóm módon gondolkodó embereket képezzen. Gloviczki véleménye azért is érdekes, mert Hoffmann Rózsa államtitkársága idején helyettes államtitkár volt a köznevelés területén.

Benda József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől annak fontosságát hangsúlyozta, hogy individualizmus helyett a szeretetkapcsolatok domináljanak a családban is.

És felszólalt Bagdy Emőke pszichoterapeuta is. József Attila Thomas Mann üdvözlése című verséből idézte azt a részt, amit "a genderőrületet" támadók előszeretettel vesznek elő: "mi férfiak férfiak maradjunk / és nők a nők, szabadok, kedvesek". Bagdy szerint ma az a hit terjed, hogy a biológiai nemtől függetlenül szabadon választhat nemi identitást is az ember, ám benne ez egyenesen Zrínyi Miklós Szigeti veszedelmét idézi fel: "ihon a veszedelem, ihon az emésztő tűz". Bagdy ugyanis azt javasolja a szülőknek, hogy ha boldog gyermeket szeretnének, segítsék benne, hogy a saját nemének megfelelő identitása alakulhasson ki, akár a külső jegyek erőltetésével is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador

Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban