szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt piacfelügyeleti eljárást kezdeményez Schmidt Mária cége ellen a hvg.hu-n ma megjelent információk miatt.

A hvg.hu ma megjelent cikke nyomán Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, ahol piacfelügyeleti eljárást kezdeményez Schmidt Mária családi vagyonkezelő cége, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) ügyében.

A hvg.hu ma írt arról, hogy Schmidt Mária családi cége úgy jutott tavaly a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal elvett részvényekhez, hogy más ajánlatot sem tehetett. A nagy kérdés, hogy a kormánybiztos cégének lehettek-e olyan bennfentes információi, amiért esetleg felvetődhet akár a bennfentes kereskedelem gyanúja is.

Az Együtt szerint a részvényeket nyílt versenyeztetés útján kellett volna értékesíteni, de mivel ilyen nem volt, hűtlen kezelés történt, ezért tavaly év végén Szigetvári büntetőfeljelentést tett a BRFK-n különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával, majd mikor ezt a rendőrség elutasította, a Fővárosi Főügyészségnél panasszal élt, amit a nyomozóhatóság szintén elutasított.

Az Együtt álláspontja szerint a hvg.hu portálon ma megjelent információk mindenben alátámasztják Szigetvári Viktor korábbi feljelentésében megfogalmazottakat, mint írják, se nyilvános versenyeztetés nem történt, se vételi ajánlati lehetőség nem volt, Schmitt Mária vélelmezhetően a politikai befolyását latba vetve, a BIF Nyrt. más tulajdonosainak érdekeit sértve jutott hozzá a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítása során állami tulajdonba került BIF-részvényekhez. Az Együtt ezért fenntartja, hogy a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. törvénytelenül értékesítette a részvényeket, azokat Schmitt Mária cége törvénytelenül vette meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight

Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít