szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sándor Mária elfáradt, és nem küzd tovább.

Egy év telt el, mióta meghirdettem a Feketeruhás hétvégéket. Nem vagyok politikus. Nem vagyok egészségügyi vezető. Ember vagyok. Nő vagyok. Anya vagyok. Ápolónő vagyok. Csak egy ápolónő, aki megpróbálta a lehetetlent írja blogján Sándor Mária, a fekete ruhás nővér.

Az ápolónő fölidézi azokat az eseteket, amelyek arra ösztökélték, hogy személyes tiltakozó akcióba kezdjen, majd a szöveg közepén ezt írja:

„Nem tartozom azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni - megbuktam. Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember ! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom!”

 

Sándor Mária úgy véli, hogy ennek ellenére megérte, mert jó emberekkel találkozott, ám úgy tűnik, hogy ők vannak kevesebben. „Megtaláltok, ha segíthetek, de elől menni már nem tudok. Túl sokat vesztettem” – fogalmaz, majd hozzáteszi: „Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott