szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zöldombudsman szerint jó esély van rá, hogy a tervekkel ellentétben mégse vágják ki a park fáit.

A zöldombudsman, azaz a Jövő nemzedékek szószólója, Szabó Marcell adott ki állásfoglalást a tervezett Orczy-kerti famészárlás ügyében. Szerinte a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások engedélyezésének napi gyakorlata sajnálatos módon igazolni látszik a szabályozással kapcsolatban már korábban megfogalmazódott természetvédelmi aggályokat.

Mint ismert, a 145 fa kivágására adtak engedélyt az Orczy-parkban, a Ludovika Campuson a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építése miatt.

Erőss Gábor, a PM helyi képviselője is támogatja Sazbó Marcellt, ezért bejelentést is tett a fakivágás miatt. A képviselő blogján úgy fogalmazott, hogy remélem, "ezek után az NKE urai és Kocsis Mátéék elteszik a láncfűrészeket, nyilvánosságra hozzák a terveket, ahogyan a rendkívüli testületi ülésen is követeltem, csütörtökön, és megkezdődik az érdemi párbeszédet a civileket, a helybélieket, az egyetemi hallgatókat is bevonva a természeti értékek és az egészséges környezet megóvása érdekében."

Az Orczy-kert fáinak megvédéséért eközben a Facebookon szerveztek riadóláncot, amelyhez várják a csatlakozókat, a városligeti Ligetvédők pedig támogatásukról biztosították az Orczy-kert védőit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília