szerző:
hvg.hu

A földügyekért felelős államtitkár azt mondta, csak a fociról beszélgetett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, aki eddig számos földárverésen nyert. A legközelebbi árverések májusban lesznek.

Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár sajnálja, hogy a többi földpályázót nem ismeri olyan közelről, mint a Fejér megyei földek jelentős részét elvivő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert, de állítása szerint nem erről beszélgettek a budapesti Four Seasons Gresham Hotel éttermében kedden délelőtt, ahol együtt látták őket.

Mészáros Lőrinc a találkozóról a Népszabadságnak azt mondta, "csak kávézott egyet", és állítása szerint semmiről sem beszélgettek az államtitkárral, akivel véletlenül futottak össze, mert neki is épp ott volt dolga. Bitay Márton, aki a Népszabadság beszámolója szerint a találkozó végén kezet fogott Mészárossal, majd vállon veregették egymást.

A lap szerdán egy bicikliút-avató ünnepségen kérdezett rá az államtitkárnál, hogy miről volt szó a találkozón, ahol Bitay azt válaszolta: "Nem fogja elhinni, a fociról". 

Bitay kifejtette, hogy a Felcsút az utolsó helyen van a bajnokságban, a hétvégén sorsdöntő meccset fog játszani, és ha nem nyer, akkor kiesik az NB1-ből. "Erről beszélgettünk" - mondta az államtitkár, aki hozzátette, ő egy teljesen más, magánjellegű találkozón volt, majd összefutott Mészárossal és egy „baráti kávéra" leültek.

Bitay azt mondta, jó viszonyt ápol Mészárossal, bár személyes ismeretségük hagy kívánni valót maga után. Ennek ellenére semmi hivatalos dologról nem esett szó köztük.

A lap azon kérdésére, hogy a legtöbb földpályázati és földárverési nyertessel is hasonló viszonyt ápol-e Bitay úgy vélekedett, hogy sajnos nem. „Az lenne a legszerencsésebb, ha mind a 10 500-at ismerném. De ahogy nézem a földvásárlók számának növekedését, erre egyre kevesebb esélyem van" - magyarázta az államtitkár, aki nem tudta megmondani, hogy Mészáros regisztrált-e már a soron következő, májusi földárverésre. "Nem követem nyomon, hogy ki regisztrál és ki nem" - tette hozzá.

Az RTL Klub arra is rákérdezett Bitay Mártonnál, hogy honnan ismeri Mészáros Lőrincet, aki először értetlenkedett ezen, majd azt mondta, ő úgy ismeri Mészárost, hogy odament hozzá. Bitay azt mondta, szerinte nincs semmi érdekes abban, hogy együtt kávéztak, de a csatornának is azt mondta, hogy fociról beszéltek, ráadásul neki nincs is ráhatása arra, hogy ki nyerhet a földárveréseken, Mészárosnak nem származott abból előnye, hogy a földügyekért felelős államtitkárral kávézott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

A Jó, a Rossz és a Csirke: itt a szezon legmenőbb karácsonyi reklámja

A Jó, a Rossz és a Csirke: itt a szezon legmenőbb karácsonyi reklámja

Eddig soha nem látott fotók kerültek elő a Kristályéjszakáról

Eddig soha nem látott fotók kerültek elő a Kristályéjszakáról

A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

Nincs mellébeszélés, az adótörvényekből tényleg kiderül, kinek kedvez a kormány

Nincs mellébeszélés, az adótörvényekből tényleg kiderül, kinek kedvez a kormány

Macron jól felhúzta Trumpot az európai fegyvereket Európának tervével

Macron jól felhúzta Trumpot az európai fegyvereket Európának tervével