szerző:
hvg.hu

Marsi Anikó-közeli ember jelent meg a Tények környékén, és egészen konkrét elképzelései vannak arról, hogyan kellene felépíteni a TV2 híradóját. Egyelőre nem tudni, hogy a csatorna és a volt sportújságíró-autóversenyző együttműködése mennyire formális.

Palik László visszatért, hogy tanácsokat adjon a Szalai Viven hírigazgató nevével fémjelzett TV2-s hírműsor, a Tények szerkesztéséhez - értesült a 444.hu. Ahogy Szalai, úgy Palik is több bulvártartalmat szeretne a műsorba, amelynek egyik műsorvezetője felesége, Marsi Anikó lesz.

A volt tévés múlt hétfőn be is ment a csatorna Róna utcai székházába, és részt vett Marsi Anikó deütálásán, az új Tények első felvételén. A Ripost azt írta, Palik a sérvműtét előtt álló feleségét támogatólag látogatott el a TV2-höz.

A 444 viszont úgy tudja, Palik ennél konrétabban is kötődik a Tényekhez: írásban is tanácsokkal látja el a műsorvezetőket, és javaslatokat tett a műsorstruktúra átalakítására is. Amellett, hogy a bulvárhírekre helyezné a hangsúlyt, arról is konkrét véleményt fogalmazott meg, hogy nézzen ki az időjárás-jelentés, milyen hosszú legyen egy hírblokk, milyen sorrendben következzenek egymás után a különböző tematikai egységek, illetve milyen új elemeket kellene behozni a műsorba.

Szalai Vivien kinevezése óta nőtt a műsorban a propagandisztikus riportok száma, sokan felmondtak, másokat pedig kirúgtak a Tényektől. Először Miki Tímeát, az Echo TV volt vezérigazgatóját szemelték ki szerkesztőnek, az ő jelölését azonban Dirk Gerkens vezérigazgató megvétózta, majd április közepén a csatorna munkatársát, Kőhegyi Annát nevezték ki főszerkesztőnek.

Palik és a TV2 egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, milyen keretek között történik az együttműködésük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!