szerző:
Gergely Zsófia

Hétfő este debütál a Kökény-Szalai Vivien ügyködésével megújított Tények a TV2-n, először vezeti együtt a műsort az RTL Klubtól átcsábított Gönczi Gábor és a sztárgázsival hazacsábított Marsi Anikó. Az újdonságokat a reggeli műsorában reklámozta a csatorna, mint kiderült, az új műsorvezetők többek bazsalyognak majd egymással és kommentálják is a híreket.

Az áprilisban főszerkesztőnek kinevezett Kőhegyi Anna és a Tények új műsorvezető párosának egyik tagja, Gönczi Gábor próbált hírverést csapni a hétfőtől megújuló hírműsornak a reggeli Mokkában. Ugyanitt dicsérte agyon új gazdáját a duó másik fele, a Mallorcáról hazatért Marsi Anikó: mivel szerinte a TV2 (állami hiteles besegítéssel – a szerk.) egy világhírű producer, Andy Vajna tulajdona, akkor az kvázi olyan, mintha Hollywoodból kapott volna felkérést.

Hétfőn megtudhattuk, hogy a Gönczi–Marsi-páros nagyon sokat gyakorolt a hétfői indulásra, pénteken éjszakába nyúlóan, de azzal a fílinggel mentek haza, hogy „készen vannak”. Gönczi Gábor szinte leállíthatatlanul magyarázta, micsoda megújuló látványvilág fogadja a tévénézőket hétfőn 18 órakor, és persze ők Anikóval is nóvum lesznek. Főleg, hogy „szeretnék belevinni a saját egyéniségünket, megtartva az eddigi színvonalat” – sulykolta.

A csodálatos „szerep”

Gönczinek mindenesetre volt egy érdekes szóhasználata, mikor arról beszélt, hogy felkérték őt erre a „csodálatos szerepre”. De utána mintha rájött volna, hogy ez így annyira nem stimmel, rutinosan kimagyarázta, hogy „azért nevezi annak, mert egy régi álma válik valóra”. És tudja, hogy Anikónak is – tette hozzá.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor
©

A Kökény-Szalai Vivien kinevezése után érkező Kőhegyi Anna a tartalmi változásokról beszélt, ez kb. egybevág azzal, amiről korábban írtunk is, hogy tovább bulvárosodhat az esti híradójuk. „Mostantól minden adásban lesznek exkluzív interjúk, leleplező riportok, börtöninterjúk, fogyasztóvédelmi témák és egészségügyi riportok” – mondta Kőhegyi.

Elmélyülnek és reagálnak is a hírekre

A szintén a TV2 Vajna-korszakához leigazolt Szebeni István kérdéseire azt is elmondták: nemcsak 1-1,5 perces „klasszikus híradós anyagok” lesznek mától, hanem „lesz idő elmélyülni témákban”. „Ez egy nagy újdonság egy hírműsor esetében”, de a fontos témák „megérdemlik, hogy hosszabban foglalkozzanak” ezekkel.

A műsorvezetők viselkedése, kommunikációja is változik. „Tőlünk azt kérték, ami megegyezik a vágyaikkal, hogy hadd szóljunk egymáshoz” – mondta Gönczi, vagyis „interaktívak” lesznek Marsival. „Szeretnénk a hírekre reagálni”, nem tesznek úgy, mintha „nem lennének egymástól 20 centire”, „muszáj, hogy érezzük egymást” – magyarázta a felpörgött Tények-műsorvezető, aki végezetül arról beszélt, hogy mennyire csodálatos a csapat.

A botrányok tépázta Tények nem bízza a véletlenre az első estét, egész oldalas újsághirdetésekben reklámozzák a megújult műsort a két új műsorvezető csaknem egész alakos fotójával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ötmillió dolláros lopás: Pharrell Williamsék dala a bíróság szerint plágium

Ötmillió dolláros lopás: Pharrell Williamsék dala a bíróság szerint plágium

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Botka: Szeged nemet mond a rabszolgatörvényre

Botka: Szeged nemet mond a rabszolgatörvényre

A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

Ingyenjegy jár egy koncertre a Ripost-címlapra kerülésért

Ingyenjegy jár egy koncertre a Ripost-címlapra kerülésért

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét