szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenes napilapot indít Habony Árpád médiacége, a Modern Media Group, méghozzá egy „gusztusos bulvárlap” -ot. Az eddigi hetilap, a Lokál jelentkezik majd ezután napi rendszerességgel, így a szintén közterületen terjesztett Metropol versenytársa lesznek.

Elindul Budapesten a Lokál ingyenes bulvárnapilap formájában, miközben megmarad a Lokál hetilap is – jelentette be kedden Keresztesi Péter, a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója a Média Hungary konferencián (Keresztesi korábban a Századvég Alapítvány kommunikációs és marketingigazgatója volt).

Az új napilap - amely Keresztesi definíciója szerint gusztusos bulvárlap lesz - június 6-tól jelenik meg, 150 ezres példányban nyomják majd, és buszokon, metrókon, utcán fogják terjeszteni. Így egyértelműen a Simicska Lajos érdekköréhez sorolt Metropol konkurenciája lesz.

A Habony Árpádhoz köthető Modern Media Group adja ki a 500 ezres példányszámú ingyenes nyomtatott hetilap, a Lokál mellett a lokal.hu-t és a 888.hu-t – itt olvashat arról, hogy eddig mennyi pénzért kaptak ezek a médiatermékek állami hirdetéseket.

Orbán Viktor hivatalosan el nem ismert tanácsadójának lapja, és ennek online verziója tavaly májusban startolt. A Modern Media Group 50 százalékban Habony Árpád tulajdona, 50 százalékban pedig Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős tanácsadója volt. A céget még április elején alapították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!