szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az agárdi kisfiú 1,5 évesen halt meg 2013-ban, élete végén nem volt több 4,5 kilónál. Normális orvost a család nem engedett a közelébe, a bíró szerint a gyerek hosszú szenvedés után halt meg.

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a székesfehérvári bíróság első fokon a halálra éheztetett kisfiú szüleit és nagyszüleit – tudósított az Index a tárgyalásról.

Az anya és az apa, E. Erika és F. Balázs valamint az anyai nagyszülők, E. Tibor és E. Terézia 15 év börtönbüntetést kapott, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

A gyereket a család megbízására kezelő természetgyógyász 2,5 év fogházat kapott, három évre felfüggesztve, hivatásától 5 évre eltiltották. A gyerek kezelésével szintén megbízott budapesti orvos, D. Ágnes 1 év fogházat kapott, két évre felfüggesztve. Őket foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el.

A kisfiú 2013 áprilisában halt meg, az orvosszakértői vélemény szerint a gyereket gyakorlatilag egyáltalán nem etették – csak anyatejet és némi gyümölcsöt kapott –, így éhen halt. A gyerek csak homeopátiás gyógyszert kapott, hogy ne sírjon az éhezéstől. A kisfiú pár hónapos korától folyamatosan fogyott, de kórházba nem vitték, a nyugati orvoslásban nem hittek, ezért fordultak természetgyógyászhoz. 10 hónapos korától nem látta orvos. A család is zárkózottan élt, egy erődszerű házban.

A kisfiú holttestét a szülői ház melletti melléképületben lakó kertész találta meg, akinek az lett gyanús, hogy régóta nem hallott egy hangot sem a szobából. A házban a szülők együtt éltek a nagyszülőkkel, ezért ítéltek el mindenkit. A szülők a gyerek halálakor 34 és 36 évesek voltak. Arról, hogy hogyan fordulhat elő ilyen tragédia, ebben a cikkünkben írtunk.

Az Index tudósítása szerint a bíró azt mondta, a másfél éves gyerek hosszas szenvedés után halt meg, mikor keringése összemolott. A boncolást végző orvos szerint a gyerek annyira ki volt száradva, hogy vért sem tudtak venni a holttestéből. Izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt. Súlyos soványság, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki nála az éhezés miatt, testén vitaminhiány miatt pontszerű bevérzések voltak, arcsorvadása, agykamaratágulata és agysorvadása is lett. 4,5 kilósan halt meg.

A bíró szerint a természetgyógyász rossz tanácsokat adott a szülőknek, a körzeti orvos pedig passzív volt, nem tett meg mindent, hogy a gyerek kórházba kerüljön, ő foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt állt bíróság elé.

Az anya az utolsó szó jogán azt mondta, ártatlan, nem tudta, hogy baj van, felmentését kérte. A természetgyógyász sem tartotta magát bűnösnek, az orvos mondta egyesül, hogy sajnálja, ami történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

Egy PS5-ös konzolüzér közel 12 milliós hasznot csinált egyetlen hét alatt

Egy PS5-ös konzolüzér közel 12 milliós hasznot csinált egyetlen hét alatt