szerző:
hvg.hu

Az agárdi kisfiú 1,5 évesen halt meg 2013-ban, élete végén nem volt több 4,5 kilónál. Normális orvost a család nem engedett a közelébe, a bíró szerint a gyerek hosszú szenvedés után halt meg.

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a székesfehérvári bíróság első fokon a halálra éheztetett kisfiú szüleit és nagyszüleit – tudósított az Index a tárgyalásról.

Az anya és az apa, E. Erika és F. Balázs valamint az anyai nagyszülők, E. Tibor és E. Terézia 15 év börtönbüntetést kapott, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

A gyereket a család megbízására kezelő természetgyógyász 2,5 év fogházat kapott, három évre felfüggesztve, hivatásától 5 évre eltiltották. A gyerek kezelésével szintén megbízott budapesti orvos, D. Ágnes 1 év fogházat kapott, két évre felfüggesztve. Őket foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el.

A kisfiú 2013 áprilisában halt meg, az orvosszakértői vélemény szerint a gyereket gyakorlatilag egyáltalán nem etették – csak anyatejet és némi gyümölcsöt kapott –, így éhen halt. A gyerek csak homeopátiás gyógyszert kapott, hogy ne sírjon az éhezéstől. A kisfiú pár hónapos korától folyamatosan fogyott, de kórházba nem vitték, a nyugati orvoslásban nem hittek, ezért fordultak természetgyógyászhoz. 10 hónapos korától nem látta orvos. A család is zárkózottan élt, egy erődszerű házban.

A kisfiú holttestét a szülői ház melletti melléképületben lakó kertész találta meg, akinek az lett gyanús, hogy régóta nem hallott egy hangot sem a szobából. A házban a szülők együtt éltek a nagyszülőkkel, ezért ítéltek el mindenkit. A szülők a gyerek halálakor 34 és 36 évesek voltak. Arról, hogy hogyan fordulhat elő ilyen tragédia, ebben a cikkünkben írtunk.

Az Index tudósítása szerint a bíró azt mondta, a másfél éves gyerek hosszas szenvedés után halt meg, mikor keringése összemolott. A boncolást végző orvos szerint a gyerek annyira ki volt száradva, hogy vért sem tudtak venni a holttestéből. Izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt. Súlyos soványság, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki nála az éhezés miatt, testén vitaminhiány miatt pontszerű bevérzések voltak, arcsorvadása, agykamaratágulata és agysorvadása is lett. 4,5 kilósan halt meg.

A bíró szerint a természetgyógyász rossz tanácsokat adott a szülőknek, a körzeti orvos pedig passzív volt, nem tett meg mindent, hogy a gyerek kórházba kerüljön, ő foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt állt bíróság elé.

Az anya az utolsó szó jogán azt mondta, ártatlan, nem tudta, hogy baj van, felmentését kérte. A természetgyógyász sem tartotta magát bűnösnek, az orvos mondta egyesül, hogy sajnálja, ami történt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Gödöllőn ítélték el az első hajléktalant

Gödöllőn ítélték el az első hajléktalant

Leállította az EU a lengyel legfelsőbb bíróság átalakítását

Leállította az EU a lengyel legfelsőbb bíróság átalakítását

A Panasonic megcsinálta minden irodai dolgozó (és főnök) álomkütyüjét

A Panasonic megcsinálta minden irodai dolgozó (és főnök) álomkütyüjét

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Kína nekiállt egy egész népcsoport átnevelésének

Kína nekiállt egy egész népcsoport átnevelésének