szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányszóvivő olvasói levélben minősített egy Magyarországról szóló kritikus cikket.

A Politico.eu brüsszeli internetes újság szerdán közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő olvasói levelét, amellyel a hírportál előző heti cikkére reagált. A lap azt írta, hogy az Orbán-kormány politikája az utóbbi időben rendkívüli módon megnehezítette az uniós intézményekben dolgozó magyarok érvényesülését, illetve rontotta megítélésüket Brüsszelben.

Kovács Zoltán "fecsegésnek" minősítette a cikkben megfogalmazott állításokat, amelyek szerinte mindössze pletykákon és anekdotákon alapulnak. Tudatta: "Brüsszelben sokan titkon csodálják, ahogyan a magyarok és a kormányuk végzik a dolgukat".

Magyar illetékesek beszámolói szerint az uniós tisztségviselők a nyilvánosság előtt gyakran ostorozzák, zárt ajtók mögött viszont rendszeresen dicsérik Magyarországot – írta a szóvivő.

A politikus szerint a magyarokat és Orbán Viktort is egyenes embernek ismerik, amely tulajdonsággal bár könnyű ellenségeket szerezni, de előbb-utóbb a tiszteletet is kivívja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv