szerző:
hvg.hu

„Nem láttam azokat a megjegyzéseket, nem vagyok benne biztos, hogy méltóak a válaszra” – válaszolta a Lázár János csütörtöki nyilatkozatával kapcsolatos újságírói kérdésre a Fehér Ház szóvivője. John Earnest reakciója már ismert volt, de a Fehér Ház YouTube-csatornájára feltett videóban nyomon követhető a pontos kérdés és az arra adott válasz is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: az amerikai elnök európai körútján nemrég a betelepítés és a bevándorlás mellett szólalt fel, ráadásul Lázár János szerint Obamának fontos, hogy Európában minél több muszlim legyen. „Obama zászlóvivője pedig... Soros György”, aki az utóbbi napokban folyamatosan arról nyilatkozik, hogyan kell előkészíteni és megoldani, hogy egyre több menekült jöjjön Európába – mondta.

Lázár János a magyar származású amerikai üzletember fejére olvasta a térségben gyakorolt politikai befolyását Kijevtől Budapestig. Szerinte Soros György kijelentette, hogy a legfőbb ellenfele az Orbán-kormány.

A miniszter csütörtöki nyilatkozatáról megkérdezték aznap a Fehér Ház szóvivőjét. Josh Earnest az AP hírügynökség tudósítása szerint rövid választ adott. Jelezte, hogy nem hallott Lázár János megjegyzéseiről, és úgy fogalmazott: „nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra”.

A Fehér Ház YouTube-csatornáján közzétett videóban 3:10-től hangzik el az AP újságírójának kérdése, és 3:30-tól Josh Earnest rövid válasza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!