szerző:
hvg.hu

Profi módon kialakított pincében termesztettek marihuánát a Hajdú-Bihar megyei Tégláson. A földalatti ültetvény bejáratát egy földbe süllyesztett villástargonca hidraulikarendszere mozgatta. Lent több mint kétszáz tő kendert találtak a rendőrök, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket. Két férfit őrizetbe vettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói május 18-án olyan infót kaptak, hogy egy debreceni férfi sok kábítószert akar vásárolni egy téglásitól. A rendőrök aznap este rajtaütöttek a két férfin. Egyikük megpróbált lelépni, eközben eldobta a nála lévő körülbelül fél kiló marihuánát. Nem jutott messzire, a 39 éves férfit elkapták.

Nála és az eladónál is házkutatást tartottak. Utóbbi házának a garázsában 90 kilogramm vágott dohányt, míg a rendőrök elől menekülni próbáló vevő lakásában 1900 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, amelyről értesítették a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársait.

Elmentek egy másik házhoz is Téglás külterületére, mert felmerült, hogy a drogot áruló 47 éves férfi sok kábítószert tart ott. A rendőrök ott is találtak még 645 kilogramm vágott dohányt és dohánylevél-darálót találtak, amelyet a megyei pénzügyőrök a helyszínen lefoglaltak és jövedéki igazgatási eljárást indítottak.

A tanya átvizsgálása közben a nyomozók észrevették, hogy megrepedt az egyik melléképület padlójának széle. Végül a férfi mutatta meg a rendőröknek, hogy a repedés nem véletlen: a padló a titkos bejárata ugyanis egy földalatti marihuánaültetvénynek.

©
©

A betonpadlót egy földbe süllyesztett villástargonca hidraulika rendszere emelte fel, és úgy lehetett lejutni az ültetvényhez. A föld alatt kiépített helyiségben összesen 224 tő vadkendert, körülbelül 4,5 kilogramm előre csomagolt marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A botanikus szakértő elsődleges véleménye alapján a növények kábítószernek minősülnek.

©
©

A gyanúsítottól lefoglalt „white widow” típusnevű drog feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint, míg a dohányáru értéke meghaladja a 11 millió forintot.

A megyei rendőr-főkapitányságra előállított két férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság május 20-án elrendelt.

A NAV nyomozói költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást az ügyben, amelynek részleteiről szerdán számoltak be a police.hu-n.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Koszovóba tartott ez a majdnem vadonatúj, de lopott 5-ös BMW

Koszovóba tartott ez a majdnem vadonatúj, de lopott 5-ös BMW

Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Csökkentheti a szállásáfát a kormány

Csökkentheti a szállásáfát a kormány

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Tanácsköztársaság lett a tanácstalan köztársaságból

Tanácsköztársaság lett a tanácstalan köztársaságból