szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Aigner Szilárd június 6-án, reggel váratlanul elhunyt” – olvasható az eumet.hu-n. A meteorológus 70 éves volt.

©

Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége, Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született.

1973-ban végzett az ELTE Természettudományi Karán, meteorológia-fizika szakon. 1973-tól 1989-ig az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa volt, az előrejelző főosztályt vezette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője volt. Később a European Weather Service előrejelző részlegét irányította.

A nézők több csatornán is láthatták: mondott időjárás-jelentést a Magyar Televízióban, később az RTL Klubon, majd az ATV-n is. A Magyar Televízióban műsorvezető is volt egy ideig. Az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, a televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen Aranyszarvas-díjjal tüntették ki.

Az Eumet oldalán egy videóban közölték halálhírét a gyászoló családra hivatkozva.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Aigner Szilárd június 6-án, reggel váratlanul elhunyt. A búcsúnak ezt a formáját választva, hiszen az elmúlt években minden nap itt köszöntötte Önöket. Köszönjük, hogy szerették és tisztelték Őt! Ez az utolsó 'Nyakkendő nélkül' (ahogy a videót emlegette), de a honlap, az előrejelzések továbbra is készülnek. Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás-előrejelzésnek szentelte. Ezt az örökséget igyekszünk tovább vinni" – hangzott el a videóban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!