szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Kicsoda Habony Árpád?" – tette fel a kérdést Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a Parlamentben, ám érdemleges választ nem kapott. Helyette őt nevezte adócsalónak a miniszterelnök.

"A szóban forgó személyt egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég kifizetési listáján nem találtam, ezért nem vagyok illetékes a kérdés megválaszolásában" – válaszolta papírból olvasva Orbán Viktor Volner János Habony Árpád szerepét firtató kérdésére. Volner kérdésében úgy fogalmazott, nem arra kíváncsi, hogy Habony zsúrpubi-e, hanem, hogy pontosan milyen szerepkörben dolgozik, milyen felhatalmazásokkal bír – írja az Index.

Orbán miután felolvasta egymondatos válaszát, Volner cégeire terelte a szót. A miniszterelnök szerint ugyanis azok a felhalmozott köztartozások miatt kötöttek ki cégtemetőkben. Orbán adócsalónak nevezte a képviselőt, mivel szerinte a NAV 22 milliót kért számon a cégen, Volner pedig a tartozással terhelt céget százezerért eladta.

Volner viszonválaszában azt állította, nem igaz, amit Orbán mondott cégeiről, majd újra feltette a Habony kilétét firtató kérdést. Azonban ugyanazt a gépies választ kapta, mint első alkalommal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!