szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök ott lesz a magyar válogatott első franciaországi színrelépésénél június 14-én. Azt azonban cáfolni igyekezett, hogy az Eb miatt rendelték el a szokásosnál hamarabb a parlamenti nyári szünetet.

Szentenciával válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a Népszabadságnak, amikor arról kérdezték, valóban azért megy-e idén igen korán, június 13-án szabadságra a Tisztelt Ház, mert a fideszes képviselők nagyon készülnek a foci-Eb-re.

Szezont a fazonnal nem szabad összekeverni, előbb a munka, aztán a szórakozás

– mondta erre Orbán.

A parlament zárása éppen az első franciaországi magyar meccs előtti napra esik (aznap ráadásul törvényalkotási dömping lesz). Orbán most azt mondta, valóban ott lesz Bordeaux-ban június 14-én, de más meccseket is megnéz, miután az UEFA meghívta.

Nincsenek olyan fontos törvényjavaslatok a kormány asztalán, amelyek miatt nyári ülésszakot kellene elrendelni – tette hozzá Orbán.

Halász János frakciószóvivő szerint "szamárság", hogy a fideszesek előre jelezték, ők az Eb-re utaznak.

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság elnöke viszont azt mondta, igaz, hogy sok képviselő – ő maga is – kimegy a meccsekre, és szívből örülnek, hogy a magyar válogatott kijutott. De "van fontossági sorrend, és nem a meccsek élveznek elsőbbséget, hanem a törvényalkotás".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!