szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a titkosszolgálatok hallgatták volna le az Eötvös Károly Intézet irodáját, akkor azt a poloskát biztos nem találták volna meg – ezzel indokolta a miniszterelnök belügyi- és belbiztonsági tanácsadója egy mai sajtótájékoztatón, miért biztos benne, hogy nem a magyar szolgálatok hallgatták le az irodában zajló beszélgetéseket. Bakondi György arról is beszélt, hogy ha fokozódik a migrációs nyomás, növelni fogják a határon dolgozó rendvédelmi erők számát.

Tévedés lenne a titkosszolgálatoknak tulajdonítani az Eötvös Károly Intézetben talált lehallgató poloskát a magyar titkosszolgálatoknak tulajdonítani, hiszen azokat biztos nem lett volna ilyen egyszerű megtalálni – mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója egy szerdai sajtótájékoztatón. Bakondi újságírói kérdésre hozzátette, kizártnak tartja, hogy az említett poloska lajstromban legyen a hazai szolgálatoknál. Azt is elmondta, hogy nem látott olyan titkosszolgálati jelentéseket, amelyek Soros Györgyhöz köthető alapítványok a Lázár János által említett migrációt támogató tevékenységéről szóltak volna.

Bakondi György beszélt a migrációs számok alakulásáról is. Azt mondta, tavaly 2 millió ember érkezett az EU területére a bevándorlási hivatalok adatai szerint. Közülük több mint 1 millióan Németországba, 395 400-an pedig Magyarországra. Magyarországon 177 135 ember adott be menedékkérelmet, és 508-an meg is kapták, a többiekét vagy elutasították, vagy eltűntek az eljárás vége előtt.

A belbiztonsági tanácsadó szerint újból permanensen növekszik a déli határra nehezedő nyomás, idén már 4300-an adtak be kérelmet a tranzitzónákban, melyeknek egyre nagyobb a forgalma. Ugyanakkor napi szinten már 100-120 erőszakos átlépésre van példa, ami a határzár megrongálást takarja. Szerinte az idomeni tábor felszámolását egyértelműen érezni lehet a magyar határokon fokozódó nyomáson, elsősorban a szerb–magyar határon. 

A hvg.hu kérdésére, hogy mi az a szám, amelynél jelentős állománynövelésről dönthet a kormány és hogyan reagálnak majd arra, ha az elfogott illegális határátlépők ellenállnak, Bakondi György úgy válaszolt, tendenciának látják, hogy Görögországtól, Németországon át Békéscsabáig egyre agresszívabbak az ideérkezők, ezért ha tovább fokozódik a nyomás, újabb rendvédelmi és honvédelmi erők is érkeznek a magyar határra, ha a kormány így dönt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

A digitalizáció alapjaiban változtatja meg a könyvelői szakmát

A digitalizáció alapjaiban változtatja meg a könyvelői szakmát

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára