szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik vadvízi evezni ment a kampány hajrájában, a másik meg állítólag pecázni.

Az egy dolog, hogy a Fidesz megnyerte a dunaújvárosi időközi képviselő-választást, de az MSZP igen csúnyán leszerepelt: a párt a negyedik helyen végzett, jócskán rávert a DK is. Az MSZP elnöke, Tóbiás József lemondásra szólította fel a párt dunaújvárosi elnökét, Pintér Attilát, aki dacolt Tóbiással. Bizalmi szavazást kért maga ellen, és a helyiek megerősítették pozíciójában.

A kedélyek nem csillapodtak: az atv.hu szerdán arról írt, Pintér Attila a kampány hajrájában itthon sem volt, Szlovéniában raftingolt. Az érintett nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt, a bizalmi szavazás ezután jött. A válaszcsapás nem sokat váratott: a dunaújvárosiak azt sérelmezték, hogy az országos vezetés nem segített nekik eleget, a kampánnyal megbízott vezető, Márton Roland vasárnap pecázni ment. Az Index elérte Mártont, aki azt mondta, ez nem igaz.

A lap szerint az ügy egész a közelgő elnökválasztásig mutat: Pintért ugyanis a pártban Mesterházy Attila volt elnök emberének tartják, aki Tóbiás leváltásában érdekelt. Tóbiás pedig az elnöki kampánya miatt igyekszik a helyiekre tolni a felelősséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!