szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ahogy azt várni lehetett, Harangozó Tamás, Molnár Gyula és Szanyi Tibor is indul az elnökségért június 25-én.

Az 1500 párttag támogató aláírásával és az elnöki pályázat leadásával jelöltté vált Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula korábbi fővárosi pártelnök, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő és Tóbiás József.

Steiner Pál, az MSZP szóvivője közölte, támogatták a posztot jelenleg is betöltő Gőgös Zoltán elnökhelyettesi jelölését. Jövő héten hallgatják meg a posztra szintén aspiráló Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettest.

Elmondta, hogy a bizottság nem hallgatta meg személyesen Gőgös Zoltánt, hanem a benyújtott pályázata alapján támogatták a jelöltségét. A szocialista politikust a hét elején szívpanaszok miatt kórházba vitték és megműtötték.

Steiner Pál beszámolt arról is, hogy a választmányi elnöki posztért Botka László jelenlegi választmány elnök és Hiller István volt pártelnök "párharca" várható.

Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát.

Alakulgat az új baloldal, mintha már kormányfőjelöltjük is lenne

Kivonulás, megosztó akció, kudarc, vereség, pozícióharc - ez az általános kép alakult ki a magyarországi baloldalról. Elterjedt vélekedés szerint a 2006 őszétől sorozatban elszenvedett hét megrázó választási vereségből tanulni képtelen, elhasználódott politikusok, közép- és mikropártok marakodnak egyre kisebb téten; sokan már azt sem zárják ki, hogy lengyel mintára az egész irányzat eltűnik a süllyesztőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszkyék szerint „nem szép dolog” őket felelőssé tenni a POSZT megszűnéséért

Vidnyánszkyék szerint „nem szép dolog” őket felelőssé tenni a POSZT megszűnéséért

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta