szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis Máté az általa "buzizós ügynek" nevezett perben felháborodott az ellene meghozott másodfokú ítéleten, ezért a Kúriáig is elmegy.

Miután Ungár Klára másodfokon megnyerte a pert Kocsis Máté ellen, aki azért perelte be, mert Ungár melegnek nevezte, a fideszes politikus a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Kúriáig is elmegy az ügyben.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki ítéletében ugyanis azt mondta ki, hogy attól függetlenül, hogy Kocsis Máté tényleg meleg-e, vagy sem, a jó hírnevét nem sértette meg Ungár Klára kijelentése, Kocsis nem bizonyította, hogy hátránya származott volna az esetből.

Kocsis Máté ezek után a Facebookon a következőt írta ki:

"A másodfokú bíróság Ungár Klára buzizós ügyében ma hozott döntést. Az indoklásban kimondták, hogy Ungár ugyan valótlanságot állított rólam, de ez nem sértő, ezért a keresetünket elutasították. A Kúriát azért még megkérdezzük erről. Ettől kezdve ugyanis minden heteroszexuálist le lehet buzizni, a homoszexuálisokat meg gondolom továbbra sem. Érdekes logika."

Kimondták: nem sérti Kocsis Máté jó hírnevét, ha melegnek nevezik

A másodfokú ítélet szerint nem sértette meg Kocsis Máté jó hírnevét az, hogy Ungár Klára melegnek nevezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!