szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dabas közelében semmisítették meg csütörtökön a tűzszerészek azt a két hatalmas bombát, amelyeket a napokban találtak a fővárosban. Az egyik a Kamaraerdőből, a másik az Infoparkban került elő.

A budai Kamaraerdőben június 7-én, vagyis múlt kedden földmunka közben találtak egy 1000 kilogrammos amerikai GP-2000 légibombát. Június 13-án, hétfőn a budai Infopark területén is találtak egy kisebb, 500 kilogrammos, amerikai GP-1000 légibombát. Mindkét szerkezetet csütörtökön semmisítették meg a szakemberek Dabason.

A Kamaraerdőben talált óriásbomba
©

Mindkét bombát amerikaiak dobták le Budapestre a második világháború idején. A Kamaraerdőben talált szerkezet célpontja a budaörsi reptér lehetett.

A két bombát a robbantás előtt négy méter mélyre ásták, de így is csak messziről lehetett nézni a megsemmisítésüket - tudósított az RTL Híradó.

Az ezer kilogrammos bomba felrobbantásakor hatalmas kráter keletkezett.

©
©
Egy repesz a bombából
©

Az itthoni tűzszerészek évente nagyjából 2500 bejelentést kapnak, idén eddig 950 riasztásuk volt, ebből 300 esetben azonnal intézkedni kellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd