Tetszett a cikk?

A hvg.hu értesülései szerint Hiller István vitte el az MSZP választmányának a vezetését, így viszont Botka László várhatóan nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget.

Nincs még végeredmény az MSZP elnökválasztásáról, a választás kétfordulós, és elsőre senki sem kapta meg a szavazatok több mint felét. Tóbiás József jelenlegi elnök és Molnár Gyula elnökjelölt mehet tovább a következő körre - erősítette meg a hvg.hu-nak egy szocialista politikus.

Ez azt jelenti, hogy Szanyi Tibor és Harangozó Tamás kiesett a versenyből. Korábban forrásaink inkább azt tippelték, Molnár viheti tovább a pártot. (Az Index.hu úgy tudja, Molnár kapta a legtöbb, 121 szavazatot, Tóbiás 99-et, Harangozó 67-et, Szanyi 45-öt vitt el, a számokat közben megerősítették hivatalosan is, ez szerepel az MSZP honlapján.)

A hvg.hu úgy értesült, hogy Hiller István lett az MSZP Országos Választmányának elnöke. Ott Botka László nem kapott újra bizalmat, ami a szocialistáknak olyan szempontból baj, hogy minden bizonnyal kereshetnek más miniszterelnök-jelöltet. Botka ugyanis állítólag egyértelművé tette, csak akkor vállalja el/gondolkodik az elvállaláson, ha újraválasztják választmányi elnöknek. Hiller 201:134 arányban verte Botkát.

A párt délután fél öt után már közölte is az adatokat. A jövőben Ujhelyi István, Nemény András és Gúr Nándor lesznek az MSZP alelnökei, a jelöltre a következő szavazatok érteztek: Ujhelyi István 262, dr. Nemény András 234, Gúr Nándor 197, Lukács Zoltán pedig 194 szavazatot kapott.

Az elnökhelyettes Gőgös Zoltán maradt. A szavazatokat újraszámolták, miután az alelnököknél túl szoros volt az eredmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort