szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elküldik a Miniszterelnökségtől L. Simon László államtitkárt - jelentette be Lázár János a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Azért, mert nem végezte el a munkáját.

Elégedetlen a kulturális örökségvédelem helyzetével, így ezen a területen a legnagyobb barátság ellenére személyi változás lesz, és L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára befejezi a munkáját - mondta Lázár János a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Később elmondta, hogy L. Simon felmentését nem a miniszterelnök, hanem ő kezdeményezte. Arra a kérdésre, hogy amiatt küldi-e el, mert túl sokat foglalkozik az üzleti ügyeivel, a miniszter azt mondta, hogy nem, hanem amiatt, mert a rá bízott munka nincs elvégezve.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára pedig ugyancsak távozik államtitkári pozíciójából, de új feladatot kap a miniszterelnöktől - mondta még a miniszter. Majd hozzátette: Némethné volt az, aki jelezte, hogy nyugdíjba megy. Az utódját Orbán Viktor jelöli majd ki.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát