szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„A barátok, úgy látszik, most nehéz helyzetben vannak” – így reagált L. Simon László pénteken azzal kapcsolatban, hogy nem a miniszterétől, Lázár Jánostól tudta meg menesztése hírét. Az államtitkárt Kápolnásnyéken kérdezte meg az Index munkatársa. L. Simon László azt mondta, hogy parlamenti képviselőként tovább dolgozik, és Orbán Viktor ugyanúgy számíthat rá, mint eddig.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy elégedetlen a kulturális örökségvédelem helyzetével, így ezen a területen a legnagyobb barátság ellenére személyi változás lesz: L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára befejezi a munkáját.

Hallotta, hogy Lázár János beszélt a menesztéséről a csütörtöki Kormányinfón, de az utóbbiról szóló videót még nem volt ideje megnézni. Ígéri, meg fogja – reagált L. Simon László, amikor menesztéséről kérdezte az Index munkatársa pénteken, Kápolnásnyéken.

Az újságíró visszakérdezett, hogy ezek szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem beszélt az államtitkárral a menesztéséről, illetve a döntését nem közölte vele. „A barátok, úgy látszik, most nehéz helyzetben vannak” – fogalmazott az államtitkár. „Az egyik barátról azt tudjuk meg, hogy felveszi a barátokkal a beszélgetést, a másik barát meg úgy látszik, a sajtóból kell, hogy értesüljön ilyen fontos dolgokról” – tette hozzá.

„Ő a miniszter, gondolom, közli majd velem, mik a feladatok, mik a teendők” – mondta a várható menetrendről.

L. Simon László arról is beszélt: nem tippel, miért volt vele elégedetlen Lázár János, majd a miniszter elmondja neki, ha lesz rá ideje.

Lázár János csütörtökön azt mondta, hogy egyebek mellett a műemlékvédelem helyzetével elégedetlen, valamint említette a budai vár felújításával kapcsolatos problémákat. L. Simon László viszont úgy gondolja, hogy nem voltak hiányosságok, jól állnak a rá bízott munkával.

A politikus parlamenti mandátumát megtartja. Orbán Viktor a jövőben is számíthat a munkájára, ahogy eddig is – jelezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendszeresen nem fizetett egy autós a benzinkúton - 650 ezer forint a számlája

Rendszeresen nem fizetett egy autós a benzinkúton - 650 ezer forint a számlája

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában