szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Élet és Irodalom munkatársa a szülőtartás nehézségeiről szóló publicisztikájában írt állapotáról.

A szülőtartásról szóló szabályozás július elsejétől lépett életbe, "a magam részéről a lehető legjobbkor szigorodott a törvény" - írja Megyesi Gusztáv az Élet és Irodalom mostani számában. "Miután április eleje óta kórházban fekszem, s egy nem túl sikeres műtét után próbálom különféle praktikákkal a lebénult lábaimat mozgásra bírni, végre közölték velem, hogy ne legyenek illúzióim: jelen állás szerint életem végéig tolókocsiba kényszerülök, sőt a rák még ennél is derekasabb munkát végzett: több mint valószínű, hogy életem végéig pelenkázni is kell, de remélik, hogy mentálisan ez nem okoz törést bennem."

Azt írta, maga is meglepődött rajta, mennyire rezignáltan vette tudomásul a bejelentést, amit amúgy már sejtett előre. Heteken át vigasztalták a nővérek, orvosok és gyógytornászok, hogy minden rendben lesz, csak akarni kell, ő egyre gyanúsabban méregette a lábait.

Azt, hogy pontosan milyen betegsége van, Megyesi Gusztáv nem írta le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!