szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyerekkorunk végeláthatatlanul hosszú nyári vakációi le fognak rövidülni. De kinek jó ez?

Nagypapa korunkban ölünkbe ültethetjük majd unokáinkat, és mesélünk nekik gyerekkorunk legendásan hosszú nyári szünidőiről. Ők meg majd csodálkozva néznek bennünket, hogy mit hadovál itt össze a nagyfater, kizárt, hogy az egész nyár egy nagy szünidő legyen.

Joggal fognak hitetlenkedni. Palkovics László közoktatási államtitkár egy pénteki interjúban beszélt arról, hogy 2019-től átrendezik a tanév szerkezetét, a nyári szünidő a jelenlegi két és fél hónaposnál egy-két héttel rövidebb volna, viszont az őszi és a tavaszi szünidőt emiatt hosszabbra nyújtanák.

De jó lenne-e ez a gyerekeknek, a tanároknak és a családoknak? Érdemes-e éppen azt az szünetet megrövidíteni, amikor a legtöbb szabadidős tevékenységre nyílik lehetőség, vagy erre éppúgy megfelel a többi szünet is? Egyszerűbb és olcsóbb lesz-e egy szülőnek megszervezni a nyarat, ha nem kell tíz hétre gyerekprogramot találni?

Szavazzon, mit gondol a tervről! Jól járna vele, vagy rosszul?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!