szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt Kertem bejáratát elbarikádozták a ligetvédők, a bontási területet őrző biztonságiak azonban a rendőrség segítségét kérték a helyszín megtisztításához.

Kedden reggel megindult a bontás a Városligetben a volt Hungexpo-épületek (volt Kertem) területén. 

A ligetvédők, akiket múlt szerdán szorítottak ki a rendőrök a bontásra ítélt területről, továbbra is azt sérelmezik, hogy több holmijuk, könyvek, ruhák, napelemek is bent maradtak a régi táborukban, amiket azóta sem tudtak kihozni onnan, bár voltak, akik mégis ki tudták hozni az értékeiket. A területen maradt tárgyakról azonban nem készült leltár a birtokvédelmi eljárás során.

A ligetvédők a bontás megkezdésekor raklapokkal elbarikádozták a Hungexpo-telkek Olof Palme sétány felőli bejáratát, mondván, hogy ők demonstrációt tartanak, és nem akarják, hogy ezt a demonstrációt megzavarják. Bár a hátsó kaput, ahol munkagépek is bejutottak a területre, szabadon hagyták, a bontási területet őrző biztonságiak a rendőrség segítségét kérték a kapu megtisztításához.

A délelőtt folyamán több rendőri egység is a helyszínre vonult, és erősítést is kértek, de egyelőre nem intézkedtek a ligetvédők ellen.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!