szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy 3-5 százalékos járatritkítást vezethet be a budapesti vonalakon a BKK – értesült belső forrásokból az Index, amely szerint a spórolás mintegy 100 millió forintot jelenthet. Ritkulhat a 47-49-es és az 56A villamos, a fonódó villamos, a 109-es, a 33-as, a 110-es, 112-es, az 5-ös, a 7-es, 8E busz és több trolijárat is.

Komoly járatritkítási csomagot készített elő a BKK az elmúlt hónapokban, a máskor szokásos társadalmi egyeztetés nélkül – írta az Index, amely szerint a járatritkítást szeptember 1-től, spórolási célból kellene bevezetni. Mintegy 60 járat lehet érintett, körülbelül évi 100 millió forint takarítható meg vele.

Többek között ritkábban közlekedhetnek a budai fonódó villamosok, a 17-es munkanapokon napközben 7-8 helyett 10 percenként, a 19-es és a 41-es villamos a budai rakparton hétvégén 15-15 helyett 20-20 percenként járhat majd. A 47-es és a 49-es villamos is ritkulhat, napközben 7-8 helyett 10 perces lehet a követés mindkét vonalon.

A buszjáratok közül az óbudai 109-es busz járhat ritkábban, ami a 86-ost váltotta fel a fonódó indulásakor, de gyéríthetik a nagytétényi 33-as buszt, a hegyvidéki 110-es és 112-es buszt és a 213-ast és 214-est is tanítási szünetben. Ritkulhat a közlekedés a Rákóczi úton is az iskolai szünetben. A Blaha Lujza téren óránként ma 52 busz megy csúcsidőben, ebből 46 lehet.

A teljes trolihálózat is megritkulhat munkanapokon – tette hozzá a beszámoló. Június 4-én már volt a BKK vonalain egy jelentős járatritkítás és vonalmegszüntetés, akkor a 4-es metró növekvő népszerűségére hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat