szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schmidt Mária azzal utasította el a Desmond Child-féle '56-os himnusz szerződéseinek kiadását, hogy azok nem készültek el, még tárgyalnak a felek.

Hiába kérte ki a Magyar Nemzet az 1956-os forradalom 60. évfordulójára készített, máris botrányos "Egy szabad országért" című dalt megrendelő szerződéseket, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és az 956-os Emlékbizottság társelnöke azt válaszolta a lapnak, hogy még nem írták alá a szerződést.

Schmidt azt írta, a felek még tárgyalásokat folytatnak, a végleges szerződést még nem írták alá, egyelőre kifizetés sem történt, ezért a közérdekűadat-igénylésnek nem tudnak eleget tenni.

Korábban a Terror Háza Múzeum programigazgatója, Tallai Gábor azt mondta, hogy „az egész költségvetés, benne a szerző honoráriuma, a magyar és az angol változat feléneklése, az összes utómunka ötvenmillió forint volt", annak ellenére, hogy azóta az is kiderült, hogy a dalszerző Desmond Child egy korábbi dalát hasznosította újra az '56-os dalhoz. Szerződés nélkül pedig jó kérdés, hogy mire és kinek fizettek ki ötvenmillió forintot.

Az 56-os Emlékbizottság időközben nyílt levélben védte meg a dalt, és azzal vágott vissza, hogy miért nem az egykori Gyurcsány-kormánnyal foglalkoznak az emberek.

Hazaszeretet, tisztelet, és az a fránya 50 millió - a halszagú himnusz titokzatos története

Ötvenmillió forintba került az Egy szabad országért című 1956-os himnusz felvétele, pedig a szerző és az előadók is lemondtak a díjazásról. Megkérdeztünk egy zenei producert, mi kerülhetett ennyibe. Osztottunk, szoroztunk, de a közelébe sem jutottunk a végösszegnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek