szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemásolhatták a miniszterelnök lányának Facebook-profil- és borítóképét, és a nevében kommenteltek a Tanítanék Mozgalom Facebook-oldalára. A poszt és a hamis profil csak pár óráig élt.

Szégyelljék magukat a lázadó tanárok és diákok, a menekültválság miatt összefogásra van szükség, nem lázadozásra - ez volt a lényege annak a Facebook posztnak, amelyet Orbán Ráhel néven írt valaki a Tanítanék Mozgalom oldalán közzétett videó alá.

A bejegyzésben hivatkozik "édesapja országépítő munkájára", illetve visszaidézi a valódi Orbán Ráhel nagy vihart kavart mondatát a saját lábon állásról. Nemcsak a bejegyzés gyanús, hanem a Facebook-profil is kamu. (Frissítés: a posztot rövid úton törölték, csakúgy, mint a kamuoldalt.)

A kamu bejegyzés megtévesztő elemei ezek voltak:

- Orbán Ráhel majdnem ugyanilyen néven van fent a Facebookon

- A profilkép és borítókép egyezik Orbán Ráhel valódi oldaláéval

©

Azonban a miniszterelnök lányának profiljánál az url-ben szerepel a beceneve is, a másiknak viszont a Rahel.Orban.1 (volt) az url címe. Utóbbinak nincsenek barátai, az üzenőfala is teljesen üres, és a profilhoz csak az említett két kép van feltöltve, az is csak 10 órája, vagyis nem sokkal a hétfői kommentelés előtt.

A miniszterelnök lányának Facebook-oldalán szigorúak az adatvédelmi beállítások, de az kiderült, hogy a VOLT-os borítóképet már 2014-ben is használta, amihez többen gratuláltak.

Van továbbá egy titkos oldala is Orbán Ráhelnek, ezen jelent meg nem olyan régen gyermeke fotója.

Az ügyben megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy megkérdezzük, mit reagálnak erre, válaszával a cikket frissítjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra