szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 133-as busz sofőrje a Thököly úton még két évvel ezelőtt sodort el egy biciklist a buszsávval közös kerékpársávban. Egy évet is kaphat.

A vádirat szerint a 133-as busz vezetője a 2014. június 23-án történt baleset előtt észlelte a szabályosan, egyenletes tempóban haladó biciklist a Thököly úti sáv jobb szélén, de nem lassított és nem is változtatott irányt az előzéshez, amikor a sáv szűkülni kezdett a Gizella utcai kereszteződés után – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Amikor a busz elhaladt a biciklis mellett, a kerékpár kormánya hozzáért a járműhöz, aminek következtében a kerékpáros elvesztette az egyensúlyát és a járda szélén lévő terelőoszlopot is érintve a járdára zuhant. A vádlott nem vette észre, hogy elsodorta a biciklist, beállt a buszmegállóba, majd az utasok jelzése alapján gyalog ment vissza a helyszínre.

A balesetben a sértett bordatörést, tüdőzúzódást és más súlyos sérüléseket szenvedett.

Az 50 éves férfival szemben a vád közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, amit a törvény legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet. A büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

A biciklis akkor a fejkamerájával rögzítette a balesetet, ami az alábbi videón 01:40 körül történik. Csak erős idegzetűek nézzék meg!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba