szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kamerával rögzítette saját balesetét egy budapesti biciklis, akit a Thököly úton, busz- és biciklisávban sodort el egy nagy tempóval haladó BKV-busz. A videót csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg, a kerékpárosnak eltört hét bordája, légmelle lett és levált a tüdeje egy része.

A YouTube-ra került ki egy videó, amit egy biciklis rögzített fejkamerájával saját balesetéről. Éppen a Thököly úton kerekezett, amikor egy BKV-busz elsodorja a buszsávban, ami egyben biciklissáv is. A felvételen jól látszik, hogy a busz nagy tempóban sodorja el a férfit, aki a fájdalomtól üvölt. Egy házaspár siet segítségére, ő pedig csak azt tudja mondani, hogy hívjanak mentőt és hogy eltört a bordája. A pár női tagja szitokszavak közepette meg is jegyzi, hogy a busz nem állt meg a balesetet követően. 

A videó későbbi részeiben azt láthatjuk, ahogyan a mentők ellátják a férfit, majd a mentőautó belsejében is készültek felvételek, ahogyan az Országos Baleseti Intézetbe szállítják.

A baleset ideje nem ismert, a videót csütörtökön töltötték fel.

"Ezúttal elkaptak. Amire nem számítottam, az a fájdalom. Eltaláltam a korlátot a jobb mellkasommal, eltörtem hét bordámat, azok átszúrták a tüdőt, légmellem lett és levált a tüdő egy része. 5 napot töltöttem az intenzív osztályon, és aztán 3 további hetet a kórházban. Lefogytam 10 kilót, és most otthon lábadozok, legalább még egy hónap, mire képes leszek ismét dolgozni" - írja a videó feltöltője.

A baleset 01:40 körül történik, csak erős idegzetűek nézzék meg!

"Az orvosok szerint teljesen meg fogok gyógyulni. Szeretném kifejezni a köszönetemet a párnak, akik hívták a mentőt, egy hölgynek, aki segített nekem, míg megjöttek a mentők, a mentősöknek, hogy elláttak és bevittek a kórházba, és minden orvosnak és nővérnek, akik gyógyítottak.
De legfőképp Istennek, aki velem volt az egész idő alatt" - folytatja a biciklis a videó leírásában.

Az esettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a BKK-nak, válaszaikra még várunk.

Szerdán arról számoltunk be, hogy a YouTube-ra töltötte fel a balesetéről készült videót egy angol biciklis is, aki épp London felé hajtott, amikor egy fekete Citroën elévágott és elgázolta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!