szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszteri biztos július óta folyamatosan mondja le nyilvános szerepléseit, és pánikszerűen menekül a sajtó elől.

Egy hete igyekszik a nyomára jutni, mégis elérhetetlennek bizonyul Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egykori elnöke a Népszava számára. A lap beszámolója szerint Farkas hetek óta nem reagál a botrányos ügyekre, így máig nem tudni, "mi van azzal az 1, 6 milliárd forinttal, amit Farkas elnöksége alatt tüntetett el a roma önkormányzat a botrányos Híd a munka világába nevű programon keresztül. Az Emmi már régóta követeli a pénzt, de hogy miből és mikor fogja előteremteni a súlyos milliárdokat az ORÖ, arról egyelőre nincs információ."

A Népszava a Miniszterelnöki Sajtóirodát is megkereste Farkas eltűnése ügyében, de ott sem tudtak mit mondani: "Lázár János miniszter úr tanácsához én nem tudok semmi újat vagy jobbat hozzátenni" – közölte a lappal Havasi Bertalan, a sajtóiroda vezetője. Lázár ugyanis a múlt heti Kormányinfóján azt mondta az újságíróknak: keressék nyugodtan a miniszterelnöki biztost a hivatalában, vagy a rövidesen kezdődő parlamenti ülésszakon.

Lázár János ugyanakkor azt is elmondta múlt csütörtökön, hogy Farkas előző nap részt vett az OLAF (a Csalás Elleni Európai Hivatal) meghallgatásán, és a meg nem válaszolt kérdések megválaszolására két hét áll rendelkezésére. Lázár úgy gondolta, az OLAF által feltett kérdésekre megnyugtató válaszokat adott. Mint arról még július elején beszámoltunk, Farkas a számára kínos ügyek napvilágra kerülése óta folyamatosan mondja le nyilvános szerepléseit, és pánikszerűen menekül a sajtó elől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Félmillió Szputnyik V vakcinát rendelt egy francia régió

Félmillió Szputnyik V vakcinát rendelt egy francia régió

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be