szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász Péter a közös Rogán–Portik-fotó miatt nyomtatott ki pár cikket Portik Tamás részére, ma már inkább mással tetetné meg.

A kormánypárti média össztüzet zúdított Juhász Péterre, az Együtt legmédiatudatosabb politikusára. Előbb a Pesti Srácok közölt egy cikket, mely szerint Portik Tamás, gyilkosságért elítélt bűnöző a börtönből pénzeli őt, majd a TV2-s Tények Extra beszélt egy másik elítélt bűnözővel, aki azt állítja, Portik elbüszkélkedett a börtönben azzal, hogy Juhász révén bele tud szólni a politikába.

Juhász perrel fenyegetőzött válaszul, és kijelentette, sosem találkozott Portikkal, nem fogadott, és nem is fogadna el pénz tőle. A riportokat pedig propaganda-hadjáratnak titulálta. Majd azt is elmondta, hogy annyi köze van Portikhoz, hogy ama bizonyos tárgyalás után, amikor az azt vallotta, hogy 10 millió forintnyi eurót adott Rogán Antalnak, Portik egyik kapcsolattartója megkérte, "nyomtassa ki neki az internetet", mert megbízóját érdeklik bizonyos hírek.

A TV2-ben és az Origón már az jött le, hogy Juhász bevallja, dolgozott Portiknak.

A 444 elérte Juhászt, aki részletesen elmondta, hogy is volt az internet kinyomtatása. A tárgyalás után F. Erika kereste meg azzal, hogy ő Portik titkárnője, és azt mondta Juhásznak, meg tud szerezni egy képet, amelyen Rogán és Portik együtt látható. Majd azt kérte, ki tudna-e nyomtatni Juhász pár cikket a tárgyalásról, ami Portiknak szükséges lenne. Juhász ezt később megtette, majd megkapta a képet is, ami meg is jelent Juhász Facebook-oldalán.

Juhász nem lát gondot az ügyben, „igaz, ha láttam volna, hogy ezt az esetet a Fidesz erre fogja felhasználni, akkor azt mondtam volna, hogy kérjen meg inkább mást a cikkek összegyűjtésére” mondta a 444 újságírójának.

A 444 utánament a másik szálnak is, ami a Pesti Srácok-cikkben felmerült, Juhász munkatársa, Bogad Zoltán egykori indexes újságírót is összhozták Portikkal – ő azt mondja, 2008-ban még újságíróként találkozott Portikkal egyszer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden