szerző:
hvg.hu

A zsarolásért és önbíráskodásért elítélt Menyhárt Attila a Tények Extrában azt állította, hogy Portik Tamás mondta meg az Együtt politikusának, hogy kiről, mit nyilatkozzon.

Először a Pesti Srácok írt arról, hogy a 1996-os Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás egy ismert ellenzéki politikust pénzel a börtönből. A cikk szerint Portik elhatározta, hogy elítéléséért visszavág a hatalomnak, és "ehhez eszközül az ellenzék egyik leghangosabb emberét használja fel, aki ráadásul rá is szorul az anyagi támogatásra".

A portál információ szerint Portik egy bizonyos A. E. Erikán keresztül tartja a kapcsolatot a politikussal, ő az, aki letárgyalja Portikkal, hogy mikor, mennyi pénzre, és milyen célra lenne szüksége. A PestiSrácok cikke szerint a Portik által irányított politikus egy alapítványon keresztül kapja meg a pénzt az elítélt bűnözőtől.

A PestiSrácok ugyan nem nevezi meg a politikust, de nem nehéz kitalálni, hogy Juhász Péterre, az Együtt 5. kerületi önkormányzati képviselőjére utalnak a cikkben – ugyanerre a következtetésre jutott a Heti Válasz is.

A Tények Extra csütörtök esti műsora is az állítólagos Portik–Juhász-kapcsolattal foglalkozott; a műsorban megszólalt egy korábbi elítélt, Menyhárt Attila, aki azt állította, Portik azzal büszkélkedett a börtönben, hogy még a politikába is bele tud szólni. Menyhárt is megnevezte, hogy kivel állt kapcsolatban Portik:

„Van ez a Juhász Péter nevű politikus, akit én úgy tituláltam, hogy a kendermagos emberke.”

©

A férfi azt is elmondta, hogy Portik a saját emberének tartja az Együtt politikusát, ami "sokat jelent". Portik mondta meg Juhásznak, hogy kiről mit mondjon, mit nyilatkozzon a médiában, vagyis Juhász „úgy táncol, ahogy a bűnöző fütyül neki” – mondta a riportban a zsarolásért és önbíráskodásért 2,5 évet ült Menyhártot kérdező Gönczi Gábor.

A volt rab szerint Portik

a jelenlegi kormányt meg szeretné dönteni, és így akar kikerülni a börtönből.

A PestiSrácok cikkére és a TV2 riportjára egy facebookos videóban reagált Juhász Péter, amiben azt mondta, "szépen sorban, darabra" feljelenti azokat, akik folytatják "ezt az undorító propaganda-hadjáratot". A videóban kijelentette, hogy Portikkal soha életében nem beszélt, és soha nem fogadott el pénzt tőle, és nem is fogadna.

Az Együtt politikusa szerint mindössze annyi köze van Portikhoz, hogy kapcsolattartója megkérte "a Portik tárgyalása után", hogy  "nyomtassa ki számára az internetet", mert Portik kíváncsi a hírekre, de nem rendelkezik sajtófigyeléssel.

A Tények Extrában ez már úgy ment le, hogy miközben Juhász arról beszél, hogy semmi köze Portikhoz, azt írták ki, hogy az Együtt politikusa beismerte, hogy Portiknak dolgozott.

©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kolumbiai drogmilliárdok tisztára mosása miatt indult per Budapesten

Kolumbiai drogmilliárdok tisztára mosása miatt indult per Budapesten

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Varga elismerte, hogy ügyfélkapun keresztül rúgtak ki embereket

Varga elismerte, hogy ügyfélkapun keresztül rúgtak ki embereket

"Az iskolák egy részében csak parodizálják az angoloktatást"

"Az iskolák egy részében csak parodizálják az angoloktatást"

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

Öt megyében egyáltalán nincs gyermekpszichiáter az állami intézményekben

Öt megyében egyáltalán nincs gyermekpszichiáter az állami intézményekben