szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két éve tűz pusztított a képzőművész otthonában, azt hitte, a kitüntetése is a lángok martaléka lett. De kiderült, hogy nem, így Macskássy Izolda is csatlakozott a Bayer Zsolt kitüntetése miatt tiltakozókhoz.

Macskássy Izolda grafikus- és festőművész is visszaküldte állami kitüntetését, a lovagkeresztet Áder János köztársasági elnöknek.

Mint a Népszava megírta, Macskássy azt hitte, hogy az állami elismerés is odaveszett a két évvel ezelőtti lakástűzben, de most megtalálta.

A tűznek nem kellett, és most már nekem se

– üzente a művész, aki ezzel csatlakozott ahhoz a több mint száz közéleti személyiséghez, aki az után mondott le állami elismeréséről, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából lovagkereszttel tüntették ki az uszító és obszcén nyelvhasználatú cikkeiről ismert Bayer Zsolt publicistát.

50 év értékei vesztek oda Macskássy Izolda kiégett lakásában

Több tucat festmény, egy régi ikonkép és egy értékes csillár is tönkre ment Macskássy Izolda budapesti lakásában, amely múlt héten égett ki. Csak az épületben 30 millió forintos kár keletkezett - írja a Libarius.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját