szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Száznegyvenöt dolgozójától válik meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – értesült a Népszabadság. A lap szerint Vaszily Miklós vezérigazgató bejelentette a csoportos létszámleépítést.

Jelenleg több mint kétezren dolgoznak az MTVA-nál, közülük kerül ki az a 145, akit elküldenek. A Népszabadság úgy tudja, hogy Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató a cég üzemi tanácsának írt levelében a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta az újabb csoportos leépítést.

2010 óta ez lesz a hatodik nagy elbocsátási hullám a közmédiánál: 2011-ben körülbelül 900 embert küldtek el, azóta évenként 100-200 fővel csökkentik a létszámot, de közben sokakat fel is vesznek. A cég dolgozóinak bérköltsége évente meghaladja a 15 milliárd forintot, az MTVA vezetése az ismétlődő elbocsátásokkal ezt az összeget próbálja meg lejjebb faragni.

A lap információi szerint a tévés hír, a sport és a kulturális szerkesztőségeknél nem lesz elbocsátás, de várhatóan többeket elküldenek a rádiók és a távirati iroda munkatársai közül. A kormány nemrégiben született határozata alapján a rádió belvárosi épületegyütteséből hármat kulturális célra hasznosítanak, kettőt lebontanak, így a még ott dolgozó rádiósok egy részét átköltöztetik az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisára, többeket pedig elbocsátanak.

Az MTVA az idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodik, de mégis folyamatosan finanszírozási gondokkal küzd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!