szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Indul az esztergomi vasútvonal villamosítása, emiatt öt hétvégére visszatérnek a pótlóbuszok.

A Budapest-Esztergom vasútvonalat (a két városi szakasz kb. 8-8 kilométere nélkül) már felújították, 44 milliárd forintból. Az elvégzett munka minőségét sokan kritizálták, és sokan nem értették, miért nem csökkent érdemben a menetidő a főváros és Esztergom között. A korábbi ígéretek szerint a villamosítás befejezése után gyorsabbak lesznek a vonatok.

A villamosítás miatt öt őszi hétvégén péntek estétől vasárnap üzemzárásig a teljes esztergomi vonalon pótlóbuszok járnak majd az esztergomi vonalon.

Ezeken a hétvégéken péntekenként az utolsó személyvonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 17 óra 20-kor, Esztergomból a fővárosba pedig 19 óra 11-kor indul majd. A további péntek esti járatok, valamint szombaton és vasárnap minden vonat helyett pótlóbuszok járnak az Árpád hídtól Esztergomig, és visszafele az Árpád hídig. Péntek esténként az első pótlóbusz Budapestről 18 óra 05-kor, Esztergomból 20 óra 10-kor indul.

Egyes településeken a buszok útvonala nem érinti majd a vasútállomásokat, vasúti megállóhelyeket a közút eltérő vonalvezetése miatt.

Ezeken a hétvégeken nem járnak majd a vonatok: szeptember 23-25., szeptember 30- október 2., október 7-9., november 4-6., november 11-13 – közölte a Mávinform. Az ünnepi forgalom miatt az október 23-i és november 1-jei hétvégén Budapest és Esztergom között nem kell majd pótlóbuszokon zötykölődni, akkor lesznek vonatok.

Indulás előtt érdemes majd ránézni a pótlóbuszok menetrendjére, mert a járatok jelzése eltér egymástól és az útvonalaikban is vannak különbségek. A MÁV oldalán található erről részletes leírás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A rekordbüntetések és Winkler Róbert felmondásának napja

Radar360: A rekordbüntetések és Winkler Róbert felmondásának napja

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak