szerző:
MTI

A tanévkezdésre 875 millió forintból vett új iskolabútorokat a Klik az iskolákba.

Új iskolabútorokra országosan 875 millió forintot fordított nyáron a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), emellett az iskolaépületek karbantartására és korszerűsítésére is jelentős összeg jutott – olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

A Klik tájékoztatása szerint a nyári viharkárok elhárítására 147 millió forintot költöttek, karbantartásokra, felújításokra és egyéb, tanévkezdéshez szükséges feladatokra, beszerzésekre kétmilliárdos keret állt rendelkezésre.

Kétszázöt intézményben vécé- és mosdófelújítás, százhuszonkettőben tetőjavítás, kétszázhárom iskolában pedig fűtéssel kapcsolatos karbantartás és korszerűsítés zajlott – írta a lap.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!