szerző:
hvg.hu

Garamvölgyi Balázs elsősorban a közép- és felsőosztálybelieknek ajánlja a magyar kötvényeket.

A New African című magazin legfrissebb számában beszélt a magyar letelepedési kötvények előnyeiről Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli bahreini magyar konzul. Emlékezhetünk, Garamvölgyi is jelen volt Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatásánál, majd később ő magyarázta a sajtónak, hogy miért került közös képre Orbán Viktor lánya és annak férje a bahreini energiaügyi miniszterrel.

©

Garamvölgyi az újságban azt mondja, a magyar letelepedés kötvények elsősorban a közép- és felsőosztálybeliek számára lehet vonzó lehetőség. Az előnyök között említi, hogy nemcsak maguk a kötvényvásárlók, hanem családtagjaik is állandó tartózkodási engedélyhez juthatnak.

A magyar program másik nagy előnye, hogy gyors; a jelentkezők mindössze egy hónapon belül hozzájuthatnak állandó tartózkodási engedélyükhöz, magyarázza a bahreini tiszteletbeli konzul. Ehhez még azt sem kell kivárniuk, hogy előbb megkapják a hat hónapra szóló átmenei engedélyt, ami korábban kötelező volt.

©

Ugyanakkor más hasonló programokkal ellentétben még azt sem szabják meg, hogy a kötvényvásárlóknak hány napot kell az országban tölteniük. Sőt, még ingatlannal sem kell rendelkezniük, ami jelentősen meggyorsítja az ügyintézést, tette hozzá a jó bahreini kapcsolatokkal rendelkező Garamvölgyi Balázs.

A cikk szerint a 300 ezer eurós magyar letelepedési kötvényeket három éve árulják, és eddig 4000-en vásároltak belőlük. Korábban főleg kínaiak és közel-keletiek éltek a lehetőséggel, de már Afrika-szerte elérhetőek a magyar kötvények.

Magyar kötvénybiznisz: ők keresnek milliókat a luxusmigránsokon

Miközben a kvótanépszavazásra készülő kormány bőszen kampányol a migránsok ellen, tárt karokkal várja a letelepedési kötvényt vásárló VIP-bevándorlókat. De ki keres igazán jól a mutyigyanús magyar rendszerben?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!