szerző:
- esel -

"Helikopterek, szélsebesen száguldó sportautók, luxusmotorcsónakok, többmilliós ékszerek, karórák és öltönyök." Az évszám: 2006.

Fiatalabb olvasóink már nem emlékezhetnek arra, hogy annak idején a Fidesz (Fiatal Demokraták Szövetsége) pont azért jött létre, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen az olyan állapotoknak, amilyeneket a mai Fidesz napi szinten előállít. "Olyan országban szeretnénk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi!" – hallhattuk tőlük negyed évszázada, ebből annyi lett, hogy ma ők mondják meg, mi a törvény.

Tudta? Nem negyedszázada, hanem csak tíz éve volt, hogy a Fidesz hangosan kikérte magának az akkori szoci kormány közpénzherdálását és urizálását. Pedig a százmilliárdos stadionok, a felcsúti kisvasút, a Gucci táska, a Rolex Bubbleback karóra, a Louis Vuitton hátizsák, a Pasa park és az Anjou-ház kormánya mellett igencsak eltörpülnek az akkori állami arcátlanságok.

Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség

– hallhattuk például Szijjártó Pétertől, jóval azelőtt, hogy 700 négyzetméteres plebejus lakóházáról a miniszterelnök azt mondta, "fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit." Vagy nézzük a NER másik emblematikus plebejus személyiségét, Rogán Antal propagandaminisztert, aki akkori kampányfőnökként átlagban tíz luxusbaloldalizást nyomott le per perc, ellenben hősiesen kiállt "a ma szegénységben élő gyermekek, nyugdíjasok és munkanélküliek" mellett.

 

Kedves barátaim, nekünk ez a gátlástalan, rámenős, piár-offenzíva a mai ellenfelünk. (...) Naponta 10 millió forintot költ a kormány az adófizetők pénzéből arra, hogy a csapból is kormánypropaganda folyjon

– ostorozta nem a kvótanépszavazási kampányt, hanem a gyurcsányi sikerpropagandát Rogán, és itt külön felhívnánk a figyelmet a felszólaló közpénz-érzékenységére. Az akkori Rogán-éra csúcsterméke azonban a Magyar Vizsla volt, az az ingyenes "civil" sajtótermék, amely el akarta számoltatni "a mindenkori hatalmon levőket, mire költik a befizetett adóforintokat". Érdekes, azóta csak nem megszűnt a Magyar Vizsla? Vagy csak elaltatták?

A Vizsla kétségtelenül releváns kérdéseket feszegetett:

- Megkérdeztük Gyurcsány Ferencet: Hol a pénzünk?

- Helikopterek, szélsebesen száguldó sportautók, luxusmotorcsónakok, többmilliós ékszerek, karórák és öltönyök. Csak néhány használati tárgy, ami Magyarország leggazdagabb embereinek mindennapi világát jelenti.

- Vajon hová tűnik ez a sok pénz? Van, aki luxusmedencében úszik, mi meg az adósságban!

- Miből épült a 60 milliós úszómedence? Adócsalás gyanúja vetül Gyurcsány Ferencre a Szemlőhegyi úti villa átépítése miatt.

- A Magyar Vizsla abból szemezgetett, hogy mire is volt pénze a kormánynak az adófizetők pénzéből.

- Az államnak jobban kell gazdálkodnia a pénzünkkel. Hozzáértés kellene

- A számok mutatják a valóságot. Négymillió szegény

- A kormány tagjai közül sokan előkelő helyet foglalnak el a leggazdagabb magyarok listáján. Hogy élnek ők?

És még sorolhatnánk. Az évszám tehát 2005 és 2006, és ha már a Vizsla szóba hozta Kóka János akkori gazdasági miniszter helikopterügyét, érdemes elgondolkodni azon, ma minek nevezné a független, civil Magyar Vizsla a saját kínos és drága helikopterügyéről hazudozó Rogán Antalt, ha nem "helikopterügyi miniszternek".

Vizsla híján, bánatunkban mindenesetre böngésszük át az Átlátszó pontos összeállítását R. Antal azon korrupcióközeli ügyeiről, amelyek mindegyikéért, külön-külön is már rég le kellett volna már mondania. És egyszer kérdezzük meg tőle: Hol a pénzünk?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!