szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újraválasztották Gulyás Tibort a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökévé a szervezet jubileumi tisztújító közgyűlésén, szombaton Szegeden.

Az elnök a tanácskozás szünetében az idén húszéves HÖOK elmúlt két évéről azt mondta: a munka első szakasza önvizsgálatról szólt, etikai chartát, választási kódexet dolgoztak ki, módosították a rendezvényekkel kapcsolatos szabályzatokat. Sikerült kialakítani egy olyan szakmai támogató rendszert, amely segíteni tudja a hallgatói önkormányzatokat.

Ezzel párhuzamosan minden a hallgatók számára fontos területen felmérések készültek. Kutatás vizsgálta az egyetemisták bevételeinek és kiadásainak alakulását, átfogó felmérés a hallgatói szolgáltatásokat, a kollégiumi kapacitásokat – sorolta.

A nyitott kérdések között említette Gulyás Tibor a tanárképzés helyzetét, melyben a hallgatói érdekképviseletnek sok feladata van még.

A HÖOK jubileumi közgyűlésén a szervezet tiszteletbeli elnökévé választották Kiss Tamást, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége alapító elnökét, kifejezve ezzel tiszteletüket a hatvanéves hallgatói mozgalom létrehozói felé.

A HÖOK tiszteletbeli tagjává választott hat külhoni hallgatói szervezetet, melyek egy-egy mandátumot is kaptak, így ha csak szimbolikus mértékben ugyan, de részeseivé váltak a magyar hallgatókat érintő döntéshozatali folyamatnak – mondta az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belgium már január elején elkezdheti a lakosság beoltását

Belgium már január elején elkezdheti a lakosság beoltását

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?