szerző:
hvg.hu

Vezetékek gyulladtak meg a győri kórház egyik épületében a második emeleti álmennyezet alatt kedden kora délután. Két szintről mindenkit kimenekítettek. Úgy tudni, senki sem sérült meg, és időközben a tüzet is eloltották, az épületet átszellőztetik.

A győri kórház "B" épületének második és harmadik emeletét lepte el a füst. A győri, pannonhalmai és lébényi tűzoltók érkeztek a helyszínre, a két szintet kiürítették. Az oltás után megkezdték a szellőztetést és az épület átvizsgálását.

A kimenekített betegeket ideiglenesen egy szomszédos szárnyban helyezték el. A kórház dolgozói és a betegek visszamehetnek majd az épületbe, ha a tűzoltók befejezték az utómunkálatokat – írják a katasztrófavédelem oldalán.

A Kisalföld.hu tudósítása szerint összesen kilenc tűzoltóautó vonult a helyszínre. Az épületben megszólalt a riasztó. A kórházi dolgozók az épületen belül, egy elzárt folyosón maradtak. A füst a műtőbe is felment – értesült a lap.

A sürgősségi osztályról a kötöző környékéről is evakuálták az embereket, de pánik nem volt, mindenki jól van. A mentők közben hoztak új betegeket is, így az ellátásnak folytatódnia kell.

A központi sterilizáló folyosóján lévő villanyszekrény gyulladt ki, elektromos zárlat okozta a tüzet. Innen terjedt át az álmennyezetre, és ettől keletkezett nagy füst – olvasható a tudósításban, amely szerint a szomszédos sürgősségi osztályon most is tudnak betegeket fogadni, mert oda egy fém ajtónak köszönhetően nem terjedt át a füst.

A szintén szomszédos gyógyszerészeti osztályon is minden rendben van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Handó visszavág

Handó visszavág

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak

Kockázatos lépés volt, de bejött - így nyitott a Starbucks Olaszországban

Kockázatos lépés volt, de bejött - így nyitott a Starbucks Olaszországban