szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eljárást kezdeményeztek a Népszabadság szerkesztőségének tagjai a Mediaworks Zrt. ellen, megkérdőjelezve a felügyelőbizottság működésének jogszerűségét.

"A jogszerűtlenül működő felügyelőbizottság hozta meg azt a döntést, amely a Népszabadság kiadásának és a dolgozók munkavégzésének felfüggesztéséhez vezetett. A munkavállalóknak ugyanis joguk lett volna egy képviselőt delegálni a Mediaworks felügyelőbizottságába, sőt, delegáltak is, ám a vállalat ezt nem vette tudomásul: a legutóbbi fb-ülésekre a munkavállalói képviselőt nem hívták meg, így értelemszerűen a döntésbe sem vonták be őt. Így a munkavállalók képviselője nem tudta teljesíteni a feladatát, hogy előre értesítse a munkavállalókat a közelgő döntésről" – olvasható a szerkesztőség Facebook-odalára nemrég kikerült bejegyzésben.

Az újságírók azt kérik a bíróságtól, hogy mondja ki: a Mediaworks felügyelőbizottsága törvénytelenül működött, mert nem volt munkavállaló tagja.

Ez már a második eljárás, amelyet elindítottak a szerkesztőségi tagok, mint írták: "korábban arra kértük a bíróságot, hogy állapítsa meg: a Mediaworks megsértette a Munka Törvénykönyvéből fakadó tájékoztatási kötelezettségét, mivel nem közölte, hogy meddig szándékozik fenntartani a felfüggesztést, mikor kívánja helyreállítani az e-mail hozzáféréseiket és a lap archívumának elérhetőségét".

"Vannak további ötleteink is: akár gazdasági, akár egyéb motivációja volt a döntésnek, a vonatkozó törvények betartásához továbbra is ragaszkodunk" – tették hozzá.

Fotók: már terítik a Népszabadság rendkívüli kiadását

A képeinken szereplő Kaszás Attila 20 éve árulja a Fedél Nélkült, abból fizeti az albérletét. A Népszabadság írásait tartalmazó lapszám példányai várhatóan hamar elkelnek, mit tegyen, aki nem jut hozzá?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”