szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy Colleen Bell budapesti nagykövet megígérte, állást foglalt a magyar sajtószabadságról az amerikai külügyminisztérium.

Hungary Media Freedom (Magyar sajtószabadság) címmel jelentetett meg közleményt magyar idő szerint csütörtök éjjel az amerikai külügyminisztérium.

Mint írták, aggódnak a magyar sajtószabadság folyamatos sorvadása miatt.

Megemlítik, hogy figyelemmel követik a Népszabadság, "a legnagyobb független napilap" bezárását, valamint egy független website (a 444) munkatársainak október 19-i kitiltását a parlamentből. A Népszabadság megszüntetése, függetlenül annak okától, nagy csapást mér a magyarországi médiapluralizmusra – írták.

A közleményben "barátként és szövetségesként" arra biztatják a magyar kormányt, hogy biztosítson olyan nyitott médiakörnyezetet, amely lehetővé teszi, hogy eljussanak az állampolgárokhoz a különböző vélemények és nézőpontok, hiszen ez kulcsfontosságú "közös demokratikus értékeink" megtartásában. Arra sürgetik a magyar államot, hogy ez ügyben működjön együtt az EBESZ médiaügyi megbízottjával és más szakértőkkel.

Colleen Bell: Meg fogunk szólalni a sajtó jogainak védelmében

Tovább fogjuk támogatni a szabad sajtót itt, Magyarországon - mondta a Klubrádiónak adott interjúban az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!