szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfüggesztette a 444.hu szerkesztőségének parlamenti akkreditációját a házelnök, a lap újságírói így egyelőre nem dolgozhatnak az épületben.

A 444.hu-t az Országgyűlés sajtófőnökének levele szerint azért tiltották ki a parlamentből, mert a múlt hétfőn Plankó Gergely és Tamás Bence Gáspár ismételten megszegte az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezést: engedély nélkül forgattak, és fizikailag akadályozták, hogy Halász János államtitkár bejusson az üzemi folyosóra.

"Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját" – írta Szilágyi Zoltán.

A videóban, amely miatt az újságírók egyelőre nem dolgozhatnak a parlamentben, Rogán Antal helikopterezéséről kérdezték a képviselőket.

A kitiltásról szóló cikkében a 444.hu azt írja: azért próbálták a videóban látható módon szóra bírni Halász Jánost, aki egyébként a Fidesz-frakció szóvivője, tehát a nyilvánosság tájékoztatása feladata lenne, mert azon a folyosószakaszon sem akart kérdésekre válaszolni, ahol szabályosan forgathatnak az újságírók.

Hozzátették: az engedély nélküli forgatás akkor történhetett, amikor a fideszes Nyitrai Zsoltot néhány méterre a sajtó számára kijelölt helytől kérdezték.

Ács Dánielt, Botos Tamást és Herczeg Márkot a múlt héten tiltották ki a parlamentből a sajtótudósítás rendjének megszegése miatt.

Emlékeztetnek: tavasszal a hvg.hu, az Index, a Nol és a 24.hu tudósítóit tiltották ki az országgyűlésből.

Most a 444.hu újságíróit tiltották ki a parlamentből

Engedély nélkül forgattak, nyíltan és tudatosan szembeszegültek a szabályokkal - ezekre az okokra hivatkozva tiltották ki a parlamentből a 444.hu újságíróit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München