szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz frakcióvezetője a bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az a radikális jobboldali szervezet, amelynek az elkövető, Győrkös István alapítója volt, kötődik-e parlamenti erőhöz. A Jobbik több képviselője is tart ugyanis hivatalos, félhivatalos kapcsolatot ilyen szervezetekkel – fűzte hozzá Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című csütörtök reggeli műsorában. "Teljesen nyilvánvaló, hogy ilyen típusú szervezettel parlamenti párt nem tarthat kapcsolatot" – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Mint arról beszámoltunk, a Győrhöz közeli Bőnyben tegnap reggel öltek meg egy rendőrt, a 76 éves támadó is megsérült. A rendőrök tervezett házkutatást akartak tartani nála, ezért lőtt. Győrkös István, a neonáci Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű szervezet vezetője azzal fenyegetőzött, hogy aki közelebb megy, lelövi.

Kósához hasonlóan a nemrég kormánypártivá avanzsált Origo is a jobbikos szálat erőlteti. A "Magyar Nemzeti Arcvonal: számtalan kapcsolat a Jobbikkal" című szerdai cikkükben arról írnak, hogy a Győrkös István-féle MNA szerepet játszhatott Szegedi Csanád kirúgásában, emellett többször tartott közös megemlékezéseket a Betyársereggel, ami azért fontos a portál szerint, mert Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője Vona Gábor személyes jó barátja. Megemlítik még, hogy a Jobbik pártelnöke többször méltatta azt az Orosz Mihályt, akit az MNA is támogatott.

Kínai albérlők jöhetnek

Az "illegális bevándorlókról" szólva Kósa Lajos "megtévesztésnek" nevezte, ha azokat valaki összemossa a letelepedési kötvényt vásárlókkal. Kósa Lajos szerint ez olyan, mintha valaki a kerítésen átmászót összekeverné az albérlőjével.

Kifejtette, hogy a letelepedési kötvény megvásárlásával a vevők öt évre kapnak tartózkodási engedélyt, ami felmondható; eddig összesen 2700-an éltek a lehetőséggel, amiből mintegy 800 millió euró bevétel származott.

Hozzátette, hogy a vásárlók 90 százaléka kínai, akik az Európai Unióba való belépés miatt "éltek a lehetőséggel".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!