szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a dicsőség a fegyvert ragadó hétköznapi hősöknek jár.

Nem elitek, tárgyalások indították el a forradalom eseményeit 1956-ban, hanem hétköznapi emberekből hősökké vált férfiak és nők, akik egy történelmi pillanatban azt választották, hogy akár életüket is kockára teszik a magyar szabadságért - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek nyilatkozva vasárnap.

Rétvári Bence szerint a forradalom dicsősége ezeknek a fegyvert ragadó hétköznapi hősöknek jár, akik a saját kezükbe vették az ország sorsát és irányítását.

Kiemelte: a szabadságot soha nem kapjuk ajándékba, azért mindig, minden generációnak meg kell küzdenie, meg kell védenie, ebben példaképek a magyarok számára az '56-os pesti srácok.

Hozzátette: "példaképek nélkül nincs jövőnk", ezért kell a hétköznapi hősöket megismertetni, hiszen világtörténelmet alakítottak 60 évvel ezelőtt. Az '56-os forradalom és annak emléke a mostani szabadságnak is az alapja, ezért ez nemzeti ügy, nincsen helye pártpolitikának - mondta az államtitkár.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az ország 204 pontján - ezáltal az '56-os forradalom eseményeinek szinte összes helyszínén - létrejön büszkeségpont, amely a hősök emlékezetét hirdeti, emellett 155 könyv, illetve kiadvány, 280 rendezvény és tucatnyi '56-os romkocsma emlékeztet a forradalom hőseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás