szerző:
- esel -

Lehajolnak ezek a fiúk a last minute dollárokért is.

Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – ez lett volna a lényege annak az alkotmánymódosításnak, ami végül nem jött össze, mert az állampárt igen csekély igyekezetét felülírta a matematika.

Senki nem gondolhatta komolyan, hogy a távol maradó, illetve nemmel szavazó (tisztelet nekik) ellenzéki képviselők mellett a Jobbik lesz az, amelyik majd úgy mond igent saját eredeti javaslatára, hogy előtte az állampárt szépen lesöpörte egyetlen feltételét: az érzékeny búcsút az elhíresült letelepedési kötvénytől.

Aki úgy kalkulál, hogy a Jobbik úgymond a saját csapdájába esett, téved, mert nekik még mindig könnyebb lesz a végül fideszessé vált javaslat meghiúsítását kommunikálni, mint az állampártnak azt, hogy szemmel láthatóan képtelenek elengedni ezt a kötvényőrületet. Már rég kimondták, hogy ennyi volt, de még mindig hirdetik a világban. Például az iraki Erbilben, ahol nyilvánvalóan csak akkor nem sétál be egy iszlámállamista állampolgár a plázába, kötvényt venni, ha nem akar.

Lehajolnak ezek a fiúk a last minute dollárokért is. Pedig már Moszkva is megüzente, mikorra kell véget vetni a tartományi elit bizniszének (december 27-ével), ideje kicsit összekapniuk magukat.

A Jobbik, hála xenofóbiájának, legalább következetes: ne jöjjön be senki, se szegény migráns, se gazdag betelepülő, és még azt is elismerik, hogy ez utóbbi kategória lényegesen veszélyesebb. Hiszen jogerősen elítélt orosz csaló állítólag éppúgy hazánk vendégszeretét élvezte, mint hat és fél ezer kínai. Vagy itt van mondjuk Pharaon "professzor", aki nem kötvénnyel érkezett ugyan, hanem normál vízummal, és mivel rendes ember, és őszintén, meggyőződésből támogatta az al-Kaidát, beengedtük. Anélkül, hogy az illetékes szervek bármit tudnának róla. Róluk.

Hanem van itten egy apróság. Hogy miközben nem akarják elengedni, azért már nyilvánosan becsmérlik a kötvényügyet (Kósa Lajos: "az alaptörvény módosításához képest a letelepedési kötvények ügye jelentéktelen"). Jelentéktelen? Az a biznisz, amiből a Habony-Rogán közeli offshore baráti kör profitál, olyan embereket is ide engedve, és ezzel Schengenbe, akik lehetnek bárkik?

Őróluk viszont legalább tudjuk, hogy senkik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!