szerző:
hvg.hu

Egy idős nyíregyházi férfi vasárnap nekilátott, hogy saját kezűleg megszerelje erkélykorlátja üvegtábláit. Szerelés közben kizuhant, de hihetetlen szerencsével a 8. emeletre esett be.

Filmbe illő történet a nyíregyházi Ószőlő utcai toronyházakból: Jani bácsi, egy 87 éves lakó a kilencedik emeletről múlt vasárnap nekiállt, hogy megszerelje az erkélyen a szél által megtépázott üvegtáblákat.

Ahogy azt a Borsnak az alatta lakó elmesélte, a konyhából egyszer csak nagy puffanást hallott, kiszaladt az erkélyre, és ott találta a balkonon Jani bácsit, akinek véres volt a feje, a keze, a lába, de viszonylag jól volt. Két fiatal szomszéd segítségével bevitték a hidegből az idős férfit, aki a mentők kiérkezéséig el is mesélte, hogy mi történt: szerelés közben megcsúszott, és átbillent az erkélye korlátján, de nagy szerencséjére sikerült akcióhős módjára megkapaszkodnia a korlát alsó részébe, és valahogy behintázta magát az alsó szomszéd erkélyére. Az alsó lakó szerint a szél is segíthetett Jani bácsinak, hogy kilenc helyett csak egy emelettel lejjebb érjen földet.

A férfit a mentők vitték el, a tűzoltók pedig kicserélték a veszélyes üvegtáblákat Jani bácsi erkélykorlátjában.

A szomszéd a napokban meglátogatta a kórházban kezelt Jani bácsit, aki kisebb agyrázkódással és néhány zúzódással úszta meg a zuhanást.

Utoljára ilyen szerencsésen a Szomszédok című teleregény egyik korai fejezetében élték túl, hogy lezuhantak egy panelház magas emeletéről:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!